30 Ağustos 2013 Cuma

Gurmeden Tatmayın (Yapacağım kelime oyununa ben...)


İleride hayalini kurduğum eş

-Genç ve meraklı birisi misiniz? Yeni evli misiniz? Anne adayı mısınız? Gerçek bir aşçı olduğunuza mı inanıyor musunuz? İşin özünde bir bayan mısınız? Emin misiniz? Bir nefes alıp verin. Tamam beni ikna ettiniz siz gerçek bir bayansınız!

-Eminim bir çoğunuz mutfakta gerçek bir aşçı olmak istiyorsunuzdur. Kim istemez ki bazen ben bile istiyorum. Mutfakta harikalar yaratmak gerçekten eğlenceli ve güzel olsa gerek işte şimdi size süper, süper, süpper ötesi şahane bir tarif vereceğim kağıt ve kaleminizi hazır edin !

-Tarifi vermeden önce biraz bu muazzam içecek hakkında bilgi vereyim: Efenim şimdi bu içeceğin tadı gerçekten şahane olup içmeye doyamayacağınız bir tat özellikle sıcak yaz günlerinde muhteşem bir içecek hem kalorisi de yok denilecek kadar az hatta size kilo bile verdirtebilir ! Tüm bunların haricinde hücrelerimizde bu şapşalı çok seviyor ve onunla daha bir genç görünüyorlar.

-Belki içeceğimiz hakkında bir fikriniz olmuştur ha ne dersiniz? Olmadı mı tamam o zaman şimdi tarif zamanı…


İleride hayalini kurduğum ben

SU (Ma, water yada bebek dilinde tu)


Malzemeler;
Oksijen
Hidrojen (2 adet)

Yapılış;

Öncelikle ellerimizi hijyen açısından yıkıyoruz ?! (şeyy yani krem şanti ile böylelikle tatlı su elde etmiş olacağız) daha sonra hidrojenlerimizi bir kaba döküp kulak memesi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Önce kulak mememize daha sonra hidrojenlerimizi elleyip arada bir fark bulamayınca oksijenimizi de kabın içine atıyor, pembeleşinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Bu işlemde tamam olunca kabımızdan bir şişeye suyumuzu boşaltıyoruz ve buzdolabında 15-20-30 (o birazda dolabına bağlı) dk bekletiyoruz. İşte suyumuz hazır ! Artık afiyetle içebiliriz vu-huu ! Ayrıca çalkalayıp çalkalamamanız önemli değil su hep aynı kalıyor bu bir mucize olmalı….


Önemli not: Hazırladığımız bu suyu sadece içmek için değil arkadaşlarımıza sulu şakalar yapmak içinde kullanabiliriz. Tamam tamam biraz kötüydü o zaman size burada veda ederken başka bir lezzette görüşmek üzere diyorum
İleride hayalini kurduğum kayınvalide (tabi ki de sağdaki)

                                                                                                Sövgülerle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder