28 Ekim 2012 Pazar

Mal Müdürü


-Gereksiz şeyleri hiç sevmem, olacağına olmasın daha iyi sonuç olarak o gereksiz bir şey hiç gerek yok ona atılsın, satılsın hemen.
 
-Ama memleketimizde böyle gereksiz (yada benim gereksiz gördüğüm) çok şey var. Bunların başında Mal müdürlüğü var. Nedir arkadaş bu Mal müdürlüğü? Nesin sen? Ne iş yapıyorsun? Anlat bakayım bi.

-Şimdi sen bütün malların müdürümü oluyorsun yani? Eee bana senin kralın var dediler müdür nerden çıktı istemem ben müdür. Müdür sen git kralın gelsin lan!

-Birde acaba Mal müdürü nasıl olunuyor şimdi kesin kpss gibi sınavı vardır ama kolay iş değil Mal müdürlüğü bana kalırsa ayrı bir mülakat falanda yaparlar. Yapmak zorundalar ki kimin mal kimin mal olmadığını anlasınlar öyle her önüne geleni müdür yapsalar ohoooo…

-Mülakat şöyle olabilir mesela; 400 metre koşu ardından 20 tane basit dört işlem matematik sorusu daha sonra paintten fare ile resim çizme en sonuna da can alıcı soruyu sorsunlar “kendinizi 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz?”, “Valla bana kalırsa yarınımız bile belli değil yani”, “Tebrikler yeni Mal müdürümüz siz oldunuz!”, “Sağolun sağolun, soda varsa içeriz arkadaşlar”

-Ama mülakatı yapan daha bir mal olmalı diye düşünüyorum facebooktaki arkadaşlardan yardım alabiliriz gibi o zaman da mülakat şöyle olur; 400 metre koşu, 20 basit matematik sorusu, paintten de resim çiz 10 arkadaşına gönder sevdiğin sana açılıcak (not: ben denedim oldu…aslında tam olmadı kız bana mesaj attı ama tam açılamadı o da şeyden galiba paintten fare ile hiç çizemiyorum ben yaaa ona dikkat edin siz tmm ya nyse off by .s .s )

-Malmısın oğlum? –Hayır ama mal müdürünün oğluyum babamdan kaptıysam demek ki.

-Bu mal bi harika dostum!

-Mala vurdum bu sefer –Hooop ne demek istiyosun sen?


-Neyse bence çok gereksiz gibi yada ismini falan değiştirsinler başka bir şey koysunlar Mal müdürü nedir yaa? Bana kalırsa herhangi başka bir ad daha iyi olur. Odun müdürlüğü mesela.

3 yorum:

  1. Sayın Temel sizi bir kaç aydır takip ediyorum. Gerçekten çok çarpıcı yazıyorsunuz tebrik etmek istedim. Ben çarpıldım yani.
    Onat Erman

    YanıtlaSil
  2. Osmanlıdan gelen bir unvandır. Ayrıca Mal Müdürü şeklinde ayrıda yazılmaz. Neyse 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye bak, anlarsın Malmüdürü ne? Ya da ben sana kısaca anlatayım senin gibilerin Müdürü..

    YanıtlaSil