15 Aralık 2018 Cumartesi

Uzak Geleceğin Distopik Dünyası


Uzak geleceğin distopik  dünyasında siz değerli halkımın oyları ile cumhurbaşkanınız olarak tüm vatandaşlarıma doyasıya/kıyasıya, eşsiz ve imkansız hizmetlerimi sunmak için adeta kendimden geçeceğim, kah yerlerde sürüneceğim kah bulutların tepesinde harp çalacağım kimi zaman yabanıl kimi zaman kinik ve çoğu zaman serkeş olacağım için hem mutlu hem de endişeliyim.
Elbette bu zorlu görevimi icra ederken yardım almam işten bile değil. İşte bu yüzden siz değerli ve bir o kadar zor beğenen vatandaşlarıma şimdi hemen kabinemi açıklamak benim için şereftir.

Mr. President: Ben
Cayır cayır bir zeka, atiklik, tetiklik, yaramaz bir çocuk ve de uslanmaz bir aşık olarak günlerin nasıl geçtiğini anlamayacak bir sonraki seçimlerin hemencecik gelişine şaşıracaksınız. Kanınız çekilecek, irkileceksiniz.

Mr.Vice President: Cem Uzan
Benim sağ kolum sizin solunuzdur! İşte bu yüzden Cem Uzan benim yardımcın olmalı çünkü o bu şakaya güler, çünkü o beni anlar. Ayrıca iş bitiren, profesyonel, gerektiğinde tabela yapabilen bir aktör.

Ekonomi: Şeyma Subaşı
Açıklamaya gerek dahi duymadığım en güvendiğim adamım. Kendini bu şekilde tertemiz kılçıksız kurtaran birisi bizi neden kurtarmasın !?

Diyanet: Ramiz Karaeski
Birbirinden güzel kıssadan hisseleri olan müthiş bir hatip. Neden bu cuma bir daha Hasan Sabbah’ın hikayesini dinlemeyelim ki???

Milli Savunma: Emret Komutanım Üsteğmen Levent
Asker, cabbar, kuvvetli. Aranan tüm özelliklere sahip. Gelsin.

Dışişleri: Kıvanç Tatlıtuğ
Evet Behlül. Diyeceksiniz bu adam yakışıklı ne anlar diplomasiden öyle demeyin zamanında UNICEF şeyine katıldı hem zaten burada Kıvanç bey bizim reklam yüzümüz olacak ben şahsen etrafına ne kadar kel, şişman ve gözlüklü ODTÜ mezunu varsa dolduracağım onlar yapacak işi burada mühim olan karşı tarafı etkileyebilme bana inanın bu sayede 6 ile 12 saat arasında Avrupa Birliğine girmemiz garanti gibi. Bundan sonra bekle bizi Finlandiya bekle bizi Hollandiya.

Spor: Olcay Şahan
Kabinenin neşe kaynağı. Her ekibe böyle bir adam lazım. Dikine koşularını geliştirirse tabelaya katkısı çok olur. Ayrıca takımdan ayrı koşmayı sevmez tam bir takım oyuncusu. (Pazartesi gelsin acil)

Sanayi: Dayım
Bu zamana kadar onlarca düğün, yüzlerce sünnet ve binlerce cemiyetin altından kalkan bu adamın verilen herhangi bir görevi rahatlıkla icra edeceğine şüphem neredeyse yok denecek kadar az. O yüzden siz rahat olun sanayiye koyduksak ne endüstri 4.0’ı kalır ne 1-1’i ne karşılıklı golü. Her türlü halleder o.

İçişleri: Dış Güçler
İkide bir karışıyorlar zaten.


Sizlerinde gördüğü gibi rüya takımım ile birlikte memleketin x ve y koordinatları değiştirmeden bambaşka bir yere götürecek, çağ üstüne çağ atlatıp ota boka “bu ne abiii hangi çağdayız yaaa” dedirteceğim. Peki Alper hadi diyelim çağ üstüne çağ atlamadın o zaman ne olacak diyorsanız yazın kış, kışın yaz, güzde bahar, baharda güz saatine geçerek sizlere hangi çağ olmasa da hangi saat ve de mümkünse hangi gün sorularını sordurtacağım. Hepinizi kucak dolusu selamlıyor Allahaısmarladık diyor ve de hutbemi sonlandırıyorum.
                                                                                               Sövgülerimle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder